Cozonac cu stafide
Printează rețetaIngrediente
- 1 kg faina alba
- 50 g drojdie
- 6 oua
- 4 linguri de ulei
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 500 ml lapte
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de esenta de rom
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 200 g stafide
Mod de preparare
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, pana se dizolva. Drojdia se inmoaie intr-o cana cu jumatate din lapte (incalzit), apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina intr-un vas mare. Se lasa la dospit circa 30 minute deasupra aragazului (la caldura). In alt vas (uns in prealabil cu unt sau ulei) se pune restul de faina, la care se adauga doua albusuri batute spuma cu toate galbenusurile, aluatul dospit, romul si vanilia amestecate bine. Se framanta bine. Se adauga restul de ulei incetul cu incetul. Se lasa cozonacul la crescut doua-trei ore. Se ung formele de copt si se umplu pe jumatate cu aluat. Se adauga stafidele. Acestea se pot pune si cand se framanta aluatul. Se pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute se scoate si se unge cu galbenusuri de ou amestecate cu zahar.