Iată câteva ponturi utile despre cum să organizezi alimentele în frigider și în dulapurile din bucătărie astfel încât să nu mai fie nevoie să o arunci.
Te-ai săturat să tot cumperi mâncare și să o arunci pentru că pur și simplu ai uitat de ea în frigider sau făinurile au făcut insecte? Iată cum să le aranjezi astfel încât să nu mai risipești mâncarea.
În recipientele cu făină, mălai, orez, cele pe care, de obicei, le preferă insectele, poți pune câteva frunze de dafin. De ce? Dafinul ține insectele departe. Totuși, amintește-ți ca, o dată la două-trei luni să înlocuiești frunzele de dafin.
Cuișoarele sunt dușmani de temut ai furnicilor. Așa încât poți amplasa câteva cuișoare pe blatul de la bucătărie sau chiar sub chiuvetă pentru a fi sigură că nu vin furnicile la masă.
Poți pune jumătate de cartof în frigider. De ce? Dacă cumva sunt mirosuri de la mâncare, cartoful le absoarbe. Dar amintește-ți, de asemenea, să înlocuiești cartoful o dată la trei zile, ca să nu înceapă el să miroasă.
Depozitează ouăle cu partea ascuțită (vârful) în sus. De ce? În felul acesta se vor păstra proaspete pentru mai mult timp. În plus, poți vedea și termenul de expirare mai ușor.
Poți plasa câteva cuburi de zahăr în recipientul în care ții brânzeturile. În felul acesta, zahărul absoarbe umezeala și astfel brânza nu va căpăta textura aceea lipicioasă.
Nu depozita roșiile și castraveții în același sertar. Pun pariu că faci asta, cu toții o facem. Totuși, roșiile nu fac altceva decât să strice castraveții și să-i facă să putrezească mai rapid. Deci, chiar dacă merg bine în salată, cele două legume nu fac echipă bună în frigider.
Nu ține merele în același sertar cu celelalte fructe. Aceasta deoarece merele eliberează anumite gaze care cauzează putrezirea celorlalte fructe „surori”.
Totuși, merele nu sunt total inutile. Poți pune felii de mere sau cartofi în compartimentul unde depozitezi pâinea. În felul acesta pâinea își va păstra prospețimea pentru mai mult timp.
Nu spăla fructele înainte de a le așeza în frigider, nu vei face decât să le micșorezi durata de viață. Este valabil și pentru legume.
Pentru a păstra ridichile proaspete pentru mai mult timp, depozitează-le într-o cutie cu apă. La fel, dacă ridichile și-au pierdut din prospețime și nu mai sunt crocante, le poți scufunda într-un bol cu apă rece. Același lucru îl poți face și cu pătrunjelul, leușteanul, mărarul și salata verde. Ceapa, usturoiul verde, prazul, pot fi și ele puse în recipiente mai înalte cu apă.
Dacă ai cumpărat prea multe verdețuri, acestea nu pot fi păstrate prea mult timp proaspete. Ce poți face este să le toci și să le depozitezi în recipiente în congelator. La fel poți face și cu morcovii, țelina, ceapa verde. Vei avea mereu ingrediente proaspete pentru supe sau baze pentru diverse mâncăruri.
Sper că te-au ajutat aceste sfaturi și cel, mai important, sper că data viitoare când vei merge la supermarket și la piață vei cumpăra responsabil astfel încât să nu fie nevoie să arunci mâncarea.