Pe care dintre afirmațiile de mai jos le folosești… sau le foloseai?
,,Eu merg doar la salon ca să mă vopsesc, pentru că am o culoare complicate care nu îmi iese acasă’’.
,,Merit să mă răsfăț o dată pe lună, așa că fac tot ce pot ca să merg la salon.’’
,,M-am dezobișnuit să mă vopsesc acasă… nici nu aș ști câtă vopsea îmi trebuie.
Nu este test grilă și nu există răspuns greșit. În plus, pot fi toate variantele valabile sau nu… depinde de fiecare.
Pandemia ne-a demonstrat că suntem în stare să facem foarte multe lucruri la care nici nu ne-am gândit vreodată. Iar vopsitul acasă e unul dintre cele mai simple, să fim seriosi. Mulți bărbați s-au tuns singuri… după câteva luni în care nu s-au tuns deloc… și asta s-a văzut ????
Deci, vopsitul acasă nu e răul cel mai mare care ni se putea întâmpla.
Pentru multe dintre noi care au avut nevoie să învețe cum să se vopsească acasă, inclusiv culori complicate… starea temporară s-a prelungit chiar și după deschiderea saloanelor. Din comoditate uneori, din precauție în alte cazuri. Evident că răsfățul de la salon este un plus, e ceva ce e greu de replicat acasă. Pentru asta și pentru siguranța culorii, merită întradevăr să mergi la salon. Însă, noi vorbim acum despre situația în care uneori este nevoie să faci asta acasă. Și nu, nu vrem să spunem că ne mai lovește încă un lockdown vreodată în viața asta.
Așadar, ce trebuie să știm când ne vopsim acasă ca să ne asigurăm că obținem o culoare frumoasă ;i uniformă, așa cum ne-o dorim, nu așa cum vrea ea să iasă.
Operațiunea alegerea culorii potrivite
Dacă scăpăm cu bine de pasul ăsta, restul sunt pistol cu apă ???? Nu încerca schimbări radicale de culoare acasă, iar dacă ești la prima utilizare, fă un test de culoare chiar pe părul tău. Alege o șuviță subțire, la spate, pe dedesubt, ferită de ochii competiției și vezi dacă rezultatul este cel pe care îl dorești.
Nu este momentul să încerci chestii savante. Mergi într-o zonă cu două trepte de culoare mai închisă sau mai deschisă, față de culoarea ta naturală.
Dacă ești la prima vopsire, fă obligatoriu un test de alergie cu 48 de ore înainte. Știai că toate informațiile legate de asta se află în prospectul din fiecare cutie? Mda… nici eu nu știam… ei bine, scrie totul foarte clar acolo. Nu trebuie decât să respecți pas cu pas sfaturile și să nu crezi că e un moft. Un număr impresionant de femei fac alergie de la vopsea. Și… nu știu asta până când nu li se umflă capul la propriu. De aceea, prima dată e bine să faci testul.
Te speli sau nu pe păr înainte de vopsire?
Un mit ,,străvechi” spune că e mai bine să fii murdară pe păr înainte de vopsire… a nu se înțelege greșit asta. Stiliștii spun să nu te speli pe cap chiar înainte de a te vopsi. În cazul în care folosești o vopsea pe bază de amoniac e posibil ca scalpul să se irite și atunci e mai bine să nu fi fost spălat proaspăt înainte de vopsire.
Dar, dacă părul este încărcat cu produse de styling sau șampon uscat este de preferat să te speli înainte și nu vei păți nimic, stai liniștită!
Trucuri de aplicare a vopselei
Tot înainte de aplica vopseaua, aplică puțină creamă nutritivă pe conturul liniei de inserție a părului și pe urechi.
Descurcă bine părul înainte de a aplica vopseaua la rădăcină. Dacă îți este ușor, împarte părul pe secțiuni.
În timpul vopsirii, aplică suficient produs, nu te zgârci. Dacă ai un păr mediu, până la umeri, prima dată când te vopsești folosește două tuburi. După ce treci la nivelul expert, îți vei da seama mai bine dacă îți ajunge un singur tub. Iar dacă îți rămâne ceva vopsea nefolosită, nu o păstra pentru data viitoare, chiar dacă de felul tau ești o tipă cumpătată.
Nu freca produsul de pielea capului, ci aplică-l ca și cum ai glazura un tort, pentru că este important să ai suficientă cantitate de vopsea cât să acoperi bine tot părul.
Dacă ai văzut “Breaking bad” trebuie să știi că numai profesorii de chimie știu să combine chestii și să știe ce iese încă înainte de a combina soluțiile. Tu nu încerca asta acasă, așa că nu combina niciodată două vopsele de la branduri diferite, rezultatul dorit nu va fi ce trebuie. Formulele fiecărui brand diferă și e posibil ca dacă le pui împreuna să aibă loc niște reacții chimice… pe care să nu le poți prevedea.
Respectă întotdeauna timpul de aplicare scris în instrucțiuni. Niciodată nu a fost o idee bună să spui ,,lasă că stau un pic mai mult ca să prindă culoarea mai bine”. Nu, nu încerca asta! Culoarea nu va prinde mai bine, ci mai diferit pentru că se va oxida mai mult.
Când aplici vopseaua, începe cu rădăcinile și lasă vârfurile pentru final. Pe acestea, aplică vopseaua în ultimele trei-cinci minute.
în timpul vopsirii, evită să învârți părul într-un coc în vârful capului. Sub coc, temperatura crește, iar asta va accelera procesul de colorare, ceea va face ca nuanța finală să nu fie uniformă. Asta dacă nu vrei să îți faci șuvițe necontrolate.
După vopsire spală bine de tot rădăcina părului, clătește foarte bine și aplică un tratament.
Dacă vei respecta toate aceste sfaturi, credem că te vei bucura de o culoare frumoasă acasă. Da, suntem de acord în continuare că răsfățul de la salon nu se compară cu nimic, însă sunt momente când vopsitul acasă te poate ajuta foarte mult. Și, până la urmă, nu e chiar operație pe creier și oricum… am făcut noi chestii mult mai complicate, nu?
Iată câteva sugestii de vopsele încercate și care dau rezutate foarte bune dacă punctele de mai sus sunt respectate.