Sarmalute de pui
Printează rețetaIngrediente
- 1 varza murata
- 4 piepti de pui
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 cana de orez
- 3 oua
- 1 ceasca de suc de rosii
- 2 linguri de ulei
- sare dupa gust
Mod de preparare
Varza se spala, se desprind foile si se pun la desarat cateva ore. Carnea de pui se toaca, ceapa se taie julien, morcovii se dau pe razatoare. Separate se pune orezul la fiert. Legumele se calesc in putin ulei cu apa, apoi dupa ce s-au inmuiat un pic se adauga si carnea de pui si se amesteca incontinuu. In umplutura de sarmale se adauga orezul fiert, ouale si sucul de rosii si se amesteca bine. Cu o lingura se ia umplutura de carne si se asaza pe o jumatate de foaie de varza, se rasuceste foaia, apoi se introduce capetele inauntrul ruloului. Se asaza intr-o cratita mare, unsa in prealabil cu ulei. Dupa ce se prepara toata sarmalutele, se presara varza tocata pe deasupra, se adauga apa, foi de dafin si se da cratita la cuptor. Se lasa sa fiarba la foc mediu cateva ore.