Supa de rosii cu galuste
Printează rețetaIngrediente
- 1 kg rosii bine coapte
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ceasca de gris
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 ou
- apa plata
Mod de preparare
Morcovii si pastarnacul se curata, se dau pe razatoare si se pun la fiert in apa plata. Dupa ce au fiert, se adauga rosiile, date in prealabil pe razatoare. Se ia din cand in cand spuma cu o spumiera. Dupa ce a fiert supa, se adauga putina apa rece, pentru ca atunci cand punem galustile sa nu clocoteasca. Intr-o cana se amesteca grisul cu oul si cu uleiul de masline. Se ia din compozitie cu o lingura inmuiata in apa rece si se adauga in supa. Galustile sunt fierte cand se lasa la fundul oalei. Se orneaza cu patrunjel tocat.