Hope and Homes for Children a lansat podcastul Cu inima la vedere, o serie de șase episoade găzduite de Amalia Enache, jurnalist, mamă și Ambasador Hope and Homes for Children, în care vorbește cu părinți și specialiști despre cea mai serioasă joacă: joaca de-a părinții.
Amalia Enache: „Dacă v-ați simțit vreodată vinovați când v-ați înfuriat, poate exagerat, pe copii sau dacă vă amintiți cum preferați să fiți cuminți numai să nu-i înfuriați pe părinți când erați voi mici, urmăriți-ne!”
Primul episod, despre Tantrumurile părinților și cum ne putem trata de ele, îi are ca invitați pe actrița și mama Dana Rogoz și pe psihoterapeutul Gáspár György, autorul cărții „Copilul invizibil”. Episodul-pilot a fost înregistrat în cadrul unui eveniment cu public, pe 9 iunie, la HNK Gallery.
Vă invităm să ascultați primul episod pe: Youtube, Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts și pe toate platformele audio de podcast.
Gáspár György: „Despre tantrumurile celor mici vorbim tot mai des, dar despre tantrumurile celor mari ne jenăm să discutăm. În fapt, atunci când un părinte manifestă un tantrum este tot o neputință, una a copilului interior care se simte lipsit de putere și neajutorat.”
„Cu inima la vedere” este un podcast pentru părinți și copii. Dar și pentru părinții și copiii pentru care sărăcia schimbă complet acest joc. Pentru ei, Hope and Homes for Children îi invită pe cei care ascultă podcasul să intre pe pretulbinelui.ro și să facă o donație – pentru copiii care au dreptul la părinți și la copilărie. Podcastul „Cu inima la vedere” este susținut de Centrul Comercial ParkLake.
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până în decembrie, 2020, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 60 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate.
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat.
Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro